AC500 kontrolna jedinica

Univerzalna kontrolna jedinica za upravljanje ADP uređajima za iglično označavanje i laserima!

Rad s ovom kontrolnom jedinicom vrlo je jednostavan. AC500 ima ugrađen 7″ zaslon osjetljiv na dodir (touchscreen panel) što nam omogućuje upotrebu bez priključivanja dodatnih jedinica za unos podataka i navigaciju poput tipkovnice ili miša. Veliki zaslon u boji vodi korisnika preko ikona kroz podešavanje parametara označavanja, dok više korisničkih nivoa omogućava siguran rad glede mogućnosti promjene podataka koji se zapisuju.

Kontrolna jedinica AC500 može se koristiti za samostojeće izvedbe stroja, za prenosne izvedbe, kao i za izvedbe namijenjene ugradnji u proizvodnu liniju.

Programski paket na AC500

Program je razvijen posebno za potrebe industrijskog označavanja i predstavlja kombinaciju modernog pristupa i bogatog iskustva zadovoljnih korisnika diljem svijeta. Uz standardne funkcije koje su slične mogućnostima ostalih kontrolnih jedinica (označavanje grafičkih i tekstualnih elemenata, serijskih brojeva, datamatrix kodova i sl.) moguć je i pristup kontrolnoj jedinici na daljinu. Ova mogućnost nam omogućava pristup kontrolnoj jedinici s udaljene lokacije, pregled parametara, provjeru stanja i čak i pomoć korisniku pri podešavanju programa za označavanje. Korisnik ima vizualni pregled nad odabranim programom, odnosno vidi pozicije i elemente koji se ispisuju, može raditi simulaciju ispisivanja, a prilikom izvođenja programa može pratiti pomicanje igle na zaslonu u realnom vremenu. Ugrađenu flash memorijsku karticu veličine 32 Mb moguće je dodatno proširiti dodavanjem USB sticka što nam omogućava pohranu tisuća različitih programa za označavanje. Odabir flash memorije umjesto korištenja radne memorije (RAM) omogućava nam pohranu podataka čak i u slučaju kada se isprazni memorijska baterija.

Da li vas zanima ova tehnologija? Kontaktirajte nas kako bi dogovorili prezentaciju uređaja na Vašim uzorcima i da u živo vidite sve prednosti ovakvog načina označavanja proizvoda.

Osim izvrsnog grafičkog sučelja AC500 nudi mnogo drugih funkcija koje nisu dostupne kod sličnih kontrolnih jedinica, a to su:

 • različiti načini ispisivanja
 • grafički predpregled ispisa, uključujući simulaciju ispisa i prikaz ispisa u realnom vremenu, te prikaz grešaka u programu (pogreške su označene crvenom bojom)
 • komunikacija: RS232/RS485, Ethernet, I/O, USB, Serijska, TCP/IP
 • velika interna memorija s funkcijom automatske pohrane programa u slučaju ispada električne energije
 • mogućnost sigurnosne pohrane podataka (backup) o osima, programa, podešavanja igala i ostalih konfiguracija
 • mogućnost podešavanja servisnih intervala i statistike označavanja (vrijeme čekanja i vrijeme ispisivanja zasebno)
 • “povuci i ispusti” funkcija za brzo podešavanje pozivije označavanja
 • označavanje datamatrix, “D i QR kodova
 • uvažanje .dxf i .bmp datoteka
 • uvažanje CSV baza podataka
 • …i još puno više